Go Back   FileForums > Game Backup > PC Games > PC Games - CD/DVD Conversions > Conversion Tutorials

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-04-2020, 04:26
BLACKFIRE69's Avatar
BLACKFIRE69 BLACKFIRE69 is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2019
Location: In the Hell
Posts: 128
Thanks: 187
Thanked 327 Times in 87 Posts
BLACKFIRE69 is on a distinguished road
Arrow SysInfo DLL Plugin

System Information Inno Library

  • Cpu
    - Name
    - Cores
    - Threads
    - Speed
    - Usage


  • Gpu
    - Name
    - Memory
    - DirectX Version


  • Os
    - Name
    - Architecture
    - ID
    - Build Number
    - OS Major
    - OS Minor
    - ServicePack Major
    - ServicePack Minor


  • Ram
    - Available
    - Total
    - Usage


  • Screen
    - Resolution
    - Refresh Rate


  • Space
    - Total
    - Free


  • Username
    - Account Name


  • Sound
    - Sound Card Name





For Inno Setup 6.0 or newer:
Example for Inno Setup 6.0 or newer




------------------------------------------------------------------------------
Attached Images
File Type: png 2020-04-11 155710.png (240.2 KB, 358 views)
File Type: png systeminfo2.png (362.7 KB, 57 views)
Attached Files
File Type: rar SysInfo-2.rar (479.5 KB, 15 views)

Last edited by BLACKFIRE69; 07-06-2020 at 12:16. Reason: added new Fixed library 2
Reply With Quote
The Following 11 Users Say Thank You to BLACKFIRE69 For This Useful Post:
ADMIRAL (13-04-2020), Cesar82 (11-04-2020), devil777 (11-04-2020), ffmla (11-04-2020), Gehrman (11-04-2020), Harsh ojha (11-04-2020), Jiva newstone (11-04-2020), mausschieber (08-06-2020), PsYcHo_RaGE (12-04-2020), Titeuf (18-04-2020), y_thelastknight (21-04-2020)
Sponsored Links
  #2  
Old 11-04-2020, 15:53
Cesar82's Avatar
Cesar82 Cesar82 is offline
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: Brazil
Posts: 428
Thanks: 509
Thanked 759 Times in 260 Posts
Cesar82 is on a distinguished road
Very good...
- If possible you should use an older version of the compiler (If created in Delphi use DELPHI 2010).
A smaller file will be generated (2.84 MB is very large and is already compressed in UPX). The ISSysInfo by Peterf1999 library is only 254Kb (compressed UPX).
- If possible put an example compatible with Inno Setup (Standard) in your example script. Not everyone uses the EE version of Inno Setup (The EE version is obsolete).

Thanks for library.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Cesar82 For This Useful Post:
BLACKFIRE69 (12-04-2020)
  #3  
Old 12-04-2020, 01:08
BLACKFIRE69's Avatar
BLACKFIRE69 BLACKFIRE69 is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2019
Location: In the Hell
Posts: 128
Thanks: 187
Thanked 327 Times in 87 Posts
BLACKFIRE69 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Cesar82 View Post
Very good...
- If possible you should use an older version of the compiler (If created in Delphi use DELPHI 2010).
A smaller file will be generated (2.84 MB is very large and is already compressed in UPX). The ISSysInfo by Peterf1999 library is only 254Kb (compressed UPX).
- If possible put an example compatible with Inno Setup (Standard) in your example script. Not everyone uses the EE version of Inno Setup (The EE version is obsolete).

Thanks for library.
i will try with "DELPHI 2010".

thanks...
Reply With Quote
  #4  
Old 12-04-2020, 08:11
bunti_o4u's Avatar
bunti_o4u bunti_o4u is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Location: India
Posts: 147
Thanks: 19
Thanked 105 Times in 44 Posts
bunti_o4u is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by BLACKFIRE69 View Post
To reduce the file size, as Cesar82 said, recompiled the source code using "Delphi 2010".

Final Size : SysInfo.dll - 302 kb
Observed three issues. you may choose to fix
01. it is showing GPU name and memory as weird numbers. GPU description is Zotac rtx 2070 super 8GB.
02. 9700k has 8 cores and 8 threads but it is showing as 4 cores and 8 threads.
03. It is showing RAM as 8GB though my pc has 16GB of RAM
Attached Images
File Type: png Untitled.png (18.3 KB, 284 views)

Last edited by bunti_o4u; 12-04-2020 at 08:23.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to bunti_o4u For This Useful Post:
BLACKFIRE69 (12-04-2020), Titeuf (18-04-2020)
  #5  
Old 12-04-2020, 12:16
KaktoR KaktoR is offline
Lame User
 
Join Date: Jan 2012
Location: From outer space
Posts: 3,061
Thanks: 762
Thanked 4,668 Times in 1,680 Posts
KaktoR is on a distinguished road
Same here (GPU + RAM is wrong)

If you need something special let us know.
Attached Images
File Type: png Unbenannt.png (12.5 KB, 282 views)
File Type: png gpu.png (36.2 KB, 286 views)
__________________
Haters gonna hate
RIP GOD
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to KaktoR For This Useful Post:
Titeuf (18-04-2020)
  #6  
Old 12-04-2020, 12:30
BLACKFIRE69's Avatar
BLACKFIRE69 BLACKFIRE69 is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2019
Location: In the Hell
Posts: 128
Thanks: 187
Thanked 327 Times in 87 Posts
BLACKFIRE69 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by KaktoR View Post
Same here (GPU + RAM is wrong)

If you need something special let us know.
ya i got it. that would be correct. thnx..
Reply With Quote
  #7  
Old 12-04-2020, 16:56
Cesar82's Avatar
Cesar82 Cesar82 is offline
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: Brazil
Posts: 428
Thanks: 509
Thanked 759 Times in 260 Posts
Cesar82 is on a distinguished road


To correct the CPU name, you can try replacing PAnsiChar with WideString in your SysInfo source code.
Original:
function GetGPUName : PAnsiChar;
Replace by:
function GetGPUName : WideString;

I don't know if it will fix it, but as PAnsiChar doesn't support wide characters this error happens.

Or you can convert your code to ANSI using:
Result: = PAnsiChar (AnsiString (Utf8ToUnicodeString (strSource)));

Thanks for the smaller size update.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Cesar82 For This Useful Post:
BLACKFIRE69 (13-04-2020), Titeuf (18-04-2020)
  #8  
Old 12-04-2020, 19:50
bunti_o4u's Avatar
bunti_o4u bunti_o4u is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Location: India
Posts: 147
Thanks: 19
Thanked 105 Times in 44 Posts
bunti_o4u is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by BLACKFIRE69 View Post
ya i got it. that would be correct. thnx..
Noted one more thing. it is showing available RAM and Total RAM as 2047MB and 8192MB respectively in all three screenshots i.e. KaktoR, Cesar82 and mine.

Last edited by bunti_o4u; 12-04-2020 at 19:54.
Reply With Quote
  #9  
Old 25-04-2020, 09:16
Cesar82's Avatar
Cesar82 Cesar82 is offline
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: Brazil
Posts: 428
Thanks: 509
Thanked 759 Times in 260 Posts
Cesar82 is on a distinguished road
@BLACKFIRE69

Error in VRAM (GTX 970 = 4 GB VRAM):

Result:
GPU Memory = -1 MB

The detected RAM was 31.96 GB and windows detects 32.00 GB (Maybe windows rounds the value)
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Cesar82 For This Useful Post:
BLACKFIRE69 (25-04-2020)
  #10  
Old 26-04-2020, 03:30
Gupta Gupta is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Location: India
Posts: 393
Thanks: 131
Thanked 675 Times in 225 Posts
Gupta is on a distinguished road
you should check wmi
https://docs.microsoft.com/en-us/win...isdk/about-wmi
https://github.com/jagannatharjun/in...bject.cpp#L193
https://github.com/jagannatharjun/in...rinfo.cpp#L378
__________________
XD
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Gupta For This Useful Post:
BLACKFIRE69 (26-04-2020)
  #11  
Old 28-04-2020, 09:33
Jiva newstone's Avatar
Jiva newstone Jiva newstone is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2016
Location: India
Posts: 179
Thanks: 215
Thanked 329 Times in 88 Posts
Jiva newstone is on a distinguished road
@BLACKFIRE69
any Difference in Xtimer like its a settimer or any kind of multi threaded time..
and also weird - sign in gpu ram

Last edited by Jiva newstone; 28-04-2020 at 09:49.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Jiva newstone For This Useful Post:
BLACKFIRE69 (28-04-2020)
  #12  
Old 28-04-2020, 16:50
BLACKFIRE69's Avatar
BLACKFIRE69 BLACKFIRE69 is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2019
Location: In the Hell
Posts: 128
Thanks: 187
Thanked 327 Times in 87 Posts
BLACKFIRE69 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Jiva newstone View Post
@BLACKFIRE69
any Difference in Xtimer like its a settimer or any kind of multi threaded time..
and also weird - sign in gpu ram
Xtimer is just a timer.

yup VRam ... 🤕
Reply With Quote
  #13  
Old 28-04-2020, 20:12
Jiva newstone's Avatar
Jiva newstone Jiva newstone is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2016
Location: India
Posts: 179
Thanks: 215
Thanked 329 Times in 88 Posts
Jiva newstone is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by BLACKFIRE69 View Post
Xtimer is just a timer.

yup VRam ... 🤕
i used your dll in my installer, stills its an error, so iam using stringchange to remove- or replace - with 0
plz fix it soon
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Jiva newstone For This Useful Post:
BLACKFIRE69 (29-04-2020)
  #14  
Old 29-04-2020, 10:37
BLACKFIRE69's Avatar
BLACKFIRE69 BLACKFIRE69 is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2019
Location: In the Hell
Posts: 128
Thanks: 187
Thanked 327 Times in 87 Posts
BLACKFIRE69 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Jiva newstone View Post
i used your dll in my installer, stills its an error, so iam using stringchange to remove- or replace - with 0
plz fix it soon
ok 👍
Reply With Quote
  #15  
Old 18-05-2020, 10:06
bunti_o4u's Avatar
bunti_o4u bunti_o4u is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Location: India
Posts: 147
Thanks: 19
Thanked 105 Times in 44 Posts
bunti_o4u is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by BLACKFIRE69 View Post
SysInfo DLL - Test 2



guys, test this plz, the new test DLL;

SysInfo_Test_2.rar

thanks to Cesar82, Jiva newstone, Razor12911, ... who helping me out here.
GPU RAM Size - showing 4GB instead of 8GB.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nero Plugin to burn mdf/mds images Kall CD/DVD Software & Utilities 6 09-11-2007 02:29
REQUEST : SDF plugin and AHX tool --=FamilyGuy=-- DC Games 4 20-04-2007 13:13
is there a a gamecube plugin to 3d studio max gamesmell GameCube Games 1 12-03-2004 23:54
FlaskMPEG & Panasonic Plugin: Plugin has "Fatal Error" dan CD/DVD Software & Utilities 1 15-11-2000 16:23



All times are GMT -7. The time now is 02:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2000-2020, FileForums @ https://fileforums.com