Go Back   FileForums > Game Backup > Microsoft XBox > XBox Games

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17-01-2005, 14:50
JaMbo87 JaMbo87 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: ****tsville
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
JaMbo87 is on a distinguished road
Installed spider chip 1.1, terrible fit and non-working - help please !:(

Hi there everyone,
I've recently purchased one of those ultra shoddy spider 1.1 chips.
I did the test to see which version xbox i own going by the graphics chip idea i had the focus chip (ver. 1.4-1.5) so i clipped all the wires off the spider chip apart from the D wire and then attempted to screw the chip onto the motherboard.
Due to the terrible build of the chip once screwed in the chip is completley out of range of the lpc section so i had to blue-tak the chip to the board and solder a power cable to the chip ( no worries tho that part works fine ), i then inserted the D wire to the D0 hole then tested it out, the xbox booted up as normal. i then thaught that this shoddy excuse for non-solder job was the problem so i soldered a cable to the d0 point on the back of the mother board and then onto the chip, the same thing happenes yet again (xbox boots up as normal, no spider chip interface).

My only thoughts were that the xbox version identifier method was incorrect and that i have a version 1.6 xbox .

any comments/suggestions would be very much appreciated, thanks alot
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17-01-2005, 16:21
Quall999's Avatar
Quall999 Quall999 is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Location: In a garbage can, like Oscar
Posts: 3,361
Thanks: 0
Thanked 20 Times in 4 Posts
Quall999 is on a distinguished road
Soldering points are complete different between 1.0-1.5 and 1.6's. If you did a 1.4 install on a 1.6, then it probably won't work.
Use this verion guide: http://xbox-scene.com/versions.php

If it doesn't boot, then it could be the d0 or ground Usually if those are correct, any of the other wires not connected properly would result in frag.

I dislike solderless chips.

btw, make ure you ONLY install 1.6 bios if the xbox is 1.6
__________________
--v1.0 [COLOR=Gray]case modded[/COLOR] Xbox with a [COLOR=DarkGreen]160gb[/COLOR] HDD upgrade[URL="irc://irc.efnet.net/fileforums"] [/URL]
Reply With Quote
  #3  
Old 17-01-2005, 18:11
JaMbo87 JaMbo87 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: ****tsville
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
JaMbo87 is on a distinguished road
well i definatley have a 1.4-1.5 xbox according to that test, theres no fragging involved, the chips led's display correctly but it just boots up as normal (as if no chips even installed) weather i set the chip to on or off, im very puzzled at this one
Reply With Quote
  #4  
Old 18-01-2005, 07:32
Quall999's Avatar
Quall999 Quall999 is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Location: In a garbage can, like Oscar
Posts: 3,361
Thanks: 0
Thanked 20 Times in 4 Posts
Quall999 is on a distinguished road
IS the chip preflashed where you bought it from? Usually says in the description.

The only thing I can say is to take the chip out and redo all the points and try again. maybe use some hot glue to keep them in place (but not a lot so it is not completely insulated). If the on/off switch is set to on, then there really isn't much we can help with. Unless you have a pic so we can see the points you are using.
__________________
--v1.0 [COLOR=Gray]case modded[/COLOR] Xbox with a [COLOR=DarkGreen]160gb[/COLOR] HDD upgrade[URL="irc://irc.efnet.net/fileforums"] [/URL]
Reply With Quote
  #5  
Old 21-01-2005, 05:20
Quall999's Avatar
Quall999 Quall999 is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Location: In a garbage can, like Oscar
Posts: 3,361
Thanks: 0
Thanked 20 Times in 4 Posts
Quall999 is on a distinguished road
There was an announcment about the chips not being able to work correctly on 1.6 xbox's. Mainly, it wouldn't boot correctly due to a wrong screw size or something of that sort. Their site has details.

Maybe this could be a problem with other xbox versions? I dunno.
__________________
--v1.0 [COLOR=Gray]case modded[/COLOR] Xbox with a [COLOR=DarkGreen]160gb[/COLOR] HDD upgrade[URL="irc://irc.efnet.net/fileforums"] [/URL]
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -7. The time now is 08:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2000-2020, FileForums @ https://fileforums.com