Go Back   FileForums > Game Backup > PC Games

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23-03-2007, 12:04
Themer Themer is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Themer is on a distinguished road
S.T.A.L.K.E.R. - changing Language?

Hi,

I installed S.T.A.L.K.E.R. today, choose German language.

Is there anybody aware of a way to change language (to English)?

There is a Registry-Setting for Language (InstallLang) for S.T.A.L.K.E.R., but changing it from "ge" to "en" or "eng" does not help, Game is still in German-Language. Anybody can help?

Thx in Advance :-)
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23-03-2007, 14:04
XdaywalkerX's Avatar
XdaywalkerX XdaywalkerX is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Germany
Posts: 228
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
XdaywalkerX is on a distinguished road
uhm - the german version of stalker have two language options which u can choose while installing the game - english and german - so what's the matter?
__________________
[SIZE="1"][FONT="Courier New"]Intel Core2Duo E6300 @ 3,3 GHz, XFX 7900 GT X [610/1640], 1 GB MDT RAM, Maxtor 200 GB HDD, Soundblaster Audigy, WinXP x64, Vista Home Premium[/FONT][/SIZE]
Reply With Quote
  #3  
Old 23-03-2007, 14:10
Themer Themer is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Themer is on a distinguished road
You can choose while installing between German and English, but not after that.

Installed in German = German Language
Installed in English = English Language

But there "should" be a way, to change the Language *without* re-installing the game (I simple would like to decide to stay German or English, but without to re-install). And thus the Registry-Setting for German is set to "ge" and the Setting for English is set to "en" there must be a way to use either German or English.

As I have looked into it by now, it looks like, the files for English and German Installation are not the same. "gamedata.db9" has different Size when German or English...

Last edited by Themer; 23-03-2007 at 14:11. Reason: Typo
Reply With Quote
  #4  
Old 23-03-2007, 14:35
Themer Themer is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Themer is on a distinguished road
Ok :-)

To confirm my own posting:

German "gamedata.db9" and English "gamedata.db9" are different (other gamedata files are same). Using either German or English "gamedata.db9" will change the Game into the corresponding language. Not really that "fine", but for now it's exactly what I needed :-)

Btw: If Game crashes, try deleting "user.ltx" in Documents and Settings :-)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
S.T.A.L.K.E.R. Trainer +6 v-1 Caliber Game Trainers 100 09-05-2008 01:34
S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl cdkiller PC Games - Protection List 4 08-04-2008 15:43
Heroes of Annihilated Empires - Changing Language daniel.drache PC Games 5 15-10-2006 00:41
El Matador: changing the language ! W.C PC Games 1 03-10-2006 09:18
Language Switch for FFx International, Help plz elkayps2 PS2 Games 0 05-06-2002 00:44



All times are GMT -7. The time now is 21:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2000-2020, FileForums @ https://fileforums.com