Go Back   FileForums > Game Backup > PC Games

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 24-01-2004, 03:05
keks keks is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Europe
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
keks
General Backup Problem: 2 or more CD game on 1 DVD

Hey!

Hope, somebody can help

I want to make a backup of a game that has in original CD 1 and CD 2 on a DVD. I'll use a crack, so the game will work.

So i copied the 2 CD via Win Explorer on my HDD.

When i try to install the game from Harddisk (or later from selfmade DVD) there is the following problem i don't know how to solve:

I start setup, the install process starts and then at about 50% i am ask to insert disk 2 although disk 2 is already copied on my HDD (or DVD).

What can i do to install for example from hdd oder from an selfmeade dvd???

thx for help!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 24-01-2004, 03:33
GLH's Avatar
GLH GLH is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2000
Location: Berlin / Germany
Posts: 4,727
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
GLH is on a distinguished road
There was already a thread about that:
http://www.fileforums.com/showthread...threadid=57310
__________________
Please read the FileForums [URL="http://www.fileforums.com/showthread.php?t=54193"]BOARD RULES[/URL] and [URL="http://www.fileforums.com/showthread.php?t=73906"]FAQs[/URL].

This post may not be reproduced without prior written permission.
Copyright (c) 2000-2008 All rights reserved to makes me feel special. :-)
[COLOR=black]
[/COLOR]
Reply With Quote
  #3  
Old 24-01-2004, 04:14
keks keks is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Europe
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
keks
thx,

but this doesn't solve the problem for all games.

did someone already try it with need for speed underground for example?

Doesn't work as described in the other thread. i'am always asked to insert disc 2 altough i copied the files togehter in 1 directory.
Reply With Quote
  #4  
Old 24-01-2004, 12:41
GLH's Avatar
GLH GLH is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2000
Location: Berlin / Germany
Posts: 4,727
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
GLH is on a distinguished road
You can make a 1 DVD for NFSU !!!
There is a file named "FILELIST.TXT" on CD1.
Copy all files from both CDs (start with CD2) to a empty folder on your HD.
Then edit the FILELIST.TXT. The are an entry for each file. The first number is the CD number.
--> Scroll down until the first numbers are "2". Change it to "1".
__________________
Please read the FileForums [URL="http://www.fileforums.com/showthread.php?t=54193"]BOARD RULES[/URL] and [URL="http://www.fileforums.com/showthread.php?t=73906"]FAQs[/URL].

This post may not be reproduced without prior written permission.
Copyright (c) 2000-2008 All rights reserved to makes me feel special. :-)
[COLOR=black]
[/COLOR]
Reply With Quote
  #5  
Old 24-01-2004, 13:08
keks keks is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Europe
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
keks
I already did that! The game installs 100% but then it says please insert disc 2.

when i say cancel, the game works fine, but how can i solve the problem "please insert disc 2"?
Reply With Quote
  #6  
Old 24-01-2004, 16:55
Nope Nope is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Bagdad
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Nope
What is this fuss all about? My DVDs are all filled to the brim with CDs. Not just CD 1 and CD 2, but as much games as I can push in it. And not a single problem. Just copy the bins and the cues and that's all. No matter which CD is needed you just load it in the Daemon tools or similar and that's all.
Reply With Quote
  #7  
Old 24-01-2004, 22:34
GLH's Avatar
GLH GLH is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2000
Location: Berlin / Germany
Posts: 4,727
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
GLH is on a distinguished road
EA Games starts after the installation. So you need to rename the original SPEED.EXE to SPEED.EXE.ORG and put in (exactly where the original exe is) the cracked SPEED.EXE . So the cracked one will be installed.
And don't forget to make a full installation from this DVD !!!

@Nope:
Hi. Where do you get from all these bins & cues ?
__________________
Please read the FileForums [URL="http://www.fileforums.com/showthread.php?t=54193"]BOARD RULES[/URL] and [URL="http://www.fileforums.com/showthread.php?t=73906"]FAQs[/URL].

This post may not be reproduced without prior written permission.
Copyright (c) 2000-2008 All rights reserved to makes me feel special. :-)
[COLOR=black]
[/COLOR]
Reply With Quote
  #8  
Old 25-01-2004, 03:24
Nope Nope is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Bagdad
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Nope
Quote:

@Nope:
Hi. Where do you get from all these bins & cues ?


Sorry, but I don't understand the question. Those are just the image files of the disks - if this is the question.

EDIT:
Well, it seems that this is the question indeed... SO:
You do not copy on the CD the content of the disks itself, but instead you make image files - no matter what popular format you use - either bins or imgs or so on. Then you can write those CD images on the DVD. And tipical image file is around 700 MB (it's bigger then the CD itself), so you can backup on one DVD 6+ disks.
When you wnat to install and oplay the game from the DVD, you just load the image file in a virtual CD Drive using a program like Daemon Tools or similar; then you install the game as normal, use crack and play.
Hope this helps... if this is the question, of course:-)

Last edited by Nope; 25-01-2004 at 05:19.
Reply With Quote
  #9  
Old 25-01-2004, 10:27
GLH's Avatar
GLH GLH is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2000
Location: Berlin / Germany
Posts: 4,727
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
GLH is on a distinguished road
I know how to make images of my CDs!

I was only asking, because it sounds A LITTLEBIT like downloaded bins&cues.
I think each one use Alcohol120% or CloneCD4 to make images and then the normal format will not be bin&cue.
__________________
Please read the FileForums [URL="http://www.fileforums.com/showthread.php?t=54193"]BOARD RULES[/URL] and [URL="http://www.fileforums.com/showthread.php?t=73906"]FAQs[/URL].

This post may not be reproduced without prior written permission.
Copyright (c) 2000-2008 All rights reserved to makes me feel special. :-)
[COLOR=black]
[/COLOR]
Reply With Quote
  #10  
Old 25-01-2004, 12:05
Nope Nope is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Bagdad
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Nope
Quote:
Originally posted by GLH
I know how to make images of my CDs!

I was only asking, because it sounds A LITTLEBIT like downloaded bins&cues.
It didn't appear to you that downloaded bins&cues cannot be something else except image files?

Anyway, be sure this is the perfect way to backup a lot of CDs on 1 DVD.
Reply With Quote
  #11  
Old 25-01-2004, 13:05
RincewindTheWiz's Avatar
RincewindTheWiz RincewindTheWiz is offline
Die Hard Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Discworld
Posts: 2,503
Thanks: 0
Thanked 142 Times in 2 Posts
RincewindTheWiz is on a distinguished road
GLH asked his question because 1) bin & cue is the main format for warez and 2) bin & cue are not good for backups because they cannot include extra copy protection data, for that you need a better format like clonecd (.cc), blindwrite (.bwt) or alcohol120% (.mdf). If you want to backup original discs, use one of the three previously mentioned programs to make images. Bin & cue can only be used if you also have cracks for the programs in question. I hope that clears up some misunderstanding.
Reply With Quote
  #12  
Old 26-01-2004, 01:12
Nope Nope is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Bagdad
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Nope
Re: General Backup Problem: 2 or more CD game on 1 DVD

Quote:
Originally posted by keks
Hey!



I want to make a backup of a game that has in original CD 1 and CD 2 on a DVD. I'll use a crack, so the game will work.


This is the original question. It is not "how to copy copy- protected disks without using cracks"


And to clarify too - maybe someone will have the wrong idea, that using a program like clone CD or Alcohol 120 is the only thing you need to copy protected CDs.
If this was the case, I wonder why zillions of ignorant ppl are still proceding to use those annoying cracks
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -7. The time now is 19:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2000-2020, FileForums @ https://fileforums.com