Go Back   FileForums > Game Backup > Microsoft XBox > XBox Games

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-12-2006, 18:38
sharpie392 sharpie392 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: somewhere out there
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sharpie392 is on a distinguished road
ata & power cable

I have found a site that sells ata166 cables for xbox. They also have a 5 device ata166 cable. This is the link, http://secure.llamma.com/catalog/index.php?cPath=64_27
I am also working on a tutorial for using parts from an old compuetr power supply box to allow one to supply power to multiple devices(multiple=more than comes w/ xbox)
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 13-12-2006, 00:42
lufcfan's Avatar
lufcfan lufcfan is offline
Die Hard Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Brighouse, England
Posts: 2,983
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
lufcfan is on a distinguished road
Send a message via AIM to lufcfan Send a message via MSN to lufcfan
Just shove any old 80-pin IDE cable in there... I can confirm it speeds stuff up from the HDD no end (I was running a Maxtor 80GB).

I did this to mine back in the day with a spare 80-pin IDE Ribbon I had and instead of video being choppy and slow, it was like Baileys dripped over a freshly waxed bikini line, lol

Don't know about improvement on the stock drives, but it's worth a shot I suppose...
__________________
[SIZE=3][COLOR=orange][B][COLOR=blue]PS2, [/COLOR][COLOR=yellowgreen]XBOX[/COLOR] & [COLOR=darkolivegreen]Xbox 360[/COLOR] installs / repairs in [U][COLOR=red]West Yorkshire,[/COLOR][COLOR=red] UK[/COLOR][/U] - [COLOR=#ff0000]Nationwide Service [/COLOR][COLOR=darkorange]-[/COLOR]Please Contact me by PM for more info[/B][/COLOR][/SIZE] :)

[B][SIZE=4][COLOR=#ff0000][COLOR=seagreen]360 DVD Drive Fw.[/COLOR] [COLOR=orange]Upgraded/Recovered/Restored -[/COLOR] Bad Flash? No Problem! [COLOR=blue]PM for info[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B]

[B][SIZE=4][COLOR=#ff0000][COLOR=yellowgreen]XBOX 360[/COLOR] [COLOR=blue]v1.0[/COLOR] [COLOR=blue]- [/COLOR][/COLOR][COLOR=red]Samsung TS-H943A [COLOR=orange]w/ iXtreme 1.4 Fw.[/COLOR] :D [/COLOR][/SIZE][/B]
Reply With Quote
  #3  
Old 13-12-2006, 19:20
sharpie392 sharpie392 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: somewhere out there
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sharpie392 is on a distinguished road
i was just putting a link up for anyone that needed one that allowed a lot of devices
Reply With Quote
  #4  
Old 14-12-2006, 08:14
Sidney Sidney is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Location: Home on the range
Posts: 239
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sidney
A five device ATA cable?
Sounds like a scam to me.
Master and Slave only, no way you can use more than two.
Reply With Quote
  #5  
Old 14-12-2006, 17:39
sharpie392 sharpie392 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: somewhere out there
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sharpie392 is on a distinguished road
sidney, seeing as my friends grandpa has a 12 hard drive comp, I dnt think it is a scam. I also have a comp that allowed me tohave a second hard drive, ,main hard drive, and a disc drive. The cable has 4 hook ups, three to drives, and one to motherboard, so i dnt think a five device ata cable is far fetched
Reply With Quote
  #6  
Old 14-12-2006, 23:02
Sidney Sidney is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Location: Home on the range
Posts: 239
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sidney
IDE devices allow for only two settings, Master and Slave.
CS wont help either as the BIOS in ALL pcs only allow for Master and Slave devices on any single IDE port.
Scam.
Reply With Quote
  #7  
Old 15-12-2006, 17:46
sharpie392 sharpie392 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: somewhere out there
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sharpie392 is on a distinguished road
i may have portrayed the 5 device ata cable incorrectly, its has 5 connectors, one to the motherboard, one to the dvd drive, and three extra ones for other drives.
Reply With Quote
  #8  
Old 15-12-2006, 17:49
sharpie392 sharpie392 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: somewhere out there
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sharpie392 is on a distinguished road
here is a link to the information about ithttp://secure.llamma.com/catalog/pro...products_id=89, also how do u add a title to a link than just having the url itself?
Reply With Quote
  #9  
Old 16-12-2006, 04:38
Joe Forster/STA's Avatar
Joe Forster/STA Joe Forster/STA is offline
Senior forum member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Hungary
Posts: 9,432
Thanks: 6
Thanked 171 Times in 106 Posts
Joe Forster/STA is on a distinguished road
To give "names" to URL's - and a lot of other things -, use vB codes.
__________________
Joe Forster/STA
For more information, see the FileForums forum rules and the PC Games forum FAQ!
Don't contact me via E-mail or PM to ask for help with anything other than patches (or software in general) done by me, otherwise your request may be deleted without any reply!
Homepage: http://sta.c64.org, E-mail: [email protected]; for attachments, send compressed (ZIP or RAR) files only, otherwise your E-mail will bounce back!
Reply With Quote
  #10  
Old 18-12-2006, 10:50
Quall999's Avatar
Quall999 Quall999 is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Location: In a garbage can, like Oscar
Posts: 3,361
Thanks: 0
Thanked 17 Times in 1 Post
Quall999 is on a distinguished road
Also, the xbox power supply can only produce so much power. There is no need to add any more than 1 extra power connector for the system, unless you are going to use very low voltaged devices.

Even if you only have a Cold Cathode connected, the xbox might display an error on boot up due to the fact that the hdd/dvd drive does not power on fast enough.
__________________
--v1.0 [COLOR=Gray]case modded[/COLOR] Xbox with a [COLOR=DarkGreen]160gb[/COLOR] HDD upgrade[URL="irc://irc.efnet.net/fileforums"] [/URL]
Reply With Quote
  #11  
Old 18-12-2006, 15:20
sharpie392 sharpie392 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: somewhere out there
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sharpie392 is on a distinguished road
for the power cables i only added one or two more connectors, so it would not make much of a difference, i think I only did this so i would be able to use additional hard drives or disc drives with the xbox
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Info on RJ45 LAN Cable - CAT 5 Patch cable ? Please Help Someone themadsinger DC Games 5 19-05-2001 14:02
Cable backups JonnyThunder DC Games 9 13-04-2001 15:00
Lik sang Coders Cable - Give Up - Post your results charlieangel DC Games 10 07-04-2001 11:30
Fried Lik Sang cable? ChroNik007 DC Games 1 30-03-2001 17:39
DC coder cable (lik-sang) and Dreamcast problem jang1080 DC Games 1 11-03-2001 11:37



All times are GMT -7. The time now is 21:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2000-2018, FileForums @ https://fileforums.com