Go Back   FileForums > Game Backup > Microsoft XBox > XBox Games

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22-03-2003, 20:28
AXmichigan's Avatar
AXmichigan AXmichigan is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: MDizzle
Posts: 2,545
Thanks: 0
Thanked 28 Times in 3 Posts
AXmichigan is on a distinguished road
why does the xbox boot three times then flash red and green?

Okay
With all this extensive research,
I've come up with these reasons for why the xbox does the reboot 3 times and then flashes red and green, with no visual or audio on the screen:

1."If [the] xbox boots x3 then red flashing something must be wrong with one of the LPC points."
~xbox scene for x2 lite, so it has to do with the soldering points on the LPC/Header pin
To solve this simply check all the solder points, and try again

2."If [the] xbox boots x3 then red&green flashing something must be wrong with one of the LPC points or you didn't flash your X2P correctly (did it verify ok?) or you selected the wrong bank.
~xbox scene for x2 pro, but the idea is that their is a corrupt bios, regardless of whatever chip you use
To solve this just reflash the chip, whichever it is, and make sure the bios is working correctly

3."Prior to fixing the traces the box would attempt to boot three times and then go to the flashing red and green led"
~from http://www.llamma.com, saying that it means the xbox has broken traces with disconnected pads, due to a bad soldering job or something of the sort that would ruin a trace and connection between points
To solve this, you got to either send it to somebody, say the llamma, or you have to get a a 20+ gauge wire and solder a wire onto both points, connecting the two since the trace itself is destroyed

4."After the chip was grounded for sure, the xbox started up fine everytime"
~from pika, this basically means that the chips alignment shifted and it may not be grounded
To solve this is, make sure you solder the chip, check the points, includin the d0 and make sure it's grounded

5."Power on the xbox ... if your "d0" is correctly alligned your xbox should reboot 2x then FRAG* (Flash Red And Green). Yes! you read well ... your xbox shouldn't boot! Because "d0" is correctly alligned it will try to boot from the LPC , but because the modchip isn't connected yet to the headerpin booting will fail."
~xbox scene, it is for the pogo pin adaptors, but the idea is somewhat valid, it basically says that there is no readin of a modchip, which either means the bios is not flashed right, or there is no modchip connected (could be a bad connection)
To solve this either reflash the chip, check the connection between the modchip and the point, and definately make sure the wire is connected bewtween the point and the modchip

6.If you attempt to run an unlocked hard drive on the microsoft bios or another bios that does not allow the hard drive swap
To sovle this, either update the bios, or make sure your chip is actually working since majority of the bios' out now allow the hard drive swap

ill add more if i find em
hope this helps
__________________
~WoMeNlOvEr
...
so far ive moddded xboxes with:
2 Matrixes
3 Xbits

My xbox!:
-250 gig
-XBIT
-4981.06 x2
-orange led for light, matching beautifully with the orange x in the splash screen
-Component cable

my problem...solved?!:
-one of my friends says he can get about 450 files off it!... and now i havent seen him for about 4 months..and ive written him like 11 emails.. WHERE THE HELL IS HE?! :mad:
[B]OWNED! <3 TylerDurden![/B]

Last edited by AXmichigan; 08-01-2004 at 14:24.
Sponsored Links
  #2  
Old 08-04-2003, 13:24
AXmichigan's Avatar
AXmichigan AXmichigan is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: MDizzle
Posts: 2,545
Thanks: 0
Thanked 28 Times in 3 Posts
AXmichigan is on a distinguished road
updated
__________________
~WoMeNlOvEr
...
so far ive moddded xboxes with:
2 Matrixes
3 Xbits

My xbox!:
-250 gig
-XBIT
-4981.06 x2
-orange led for light, matching beautifully with the orange x in the splash screen
-Component cable

my problem...solved?!:
-one of my friends says he can get about 450 files off it!... and now i havent seen him for about 4 months..and ive written him like 11 emails.. WHERE THE HELL IS HE?! :mad:
[B]OWNED! <3 TylerDurden![/B]

Last edited by AXmichigan; 15-04-2003 at 13:21.
  #3  
Old 14-05-2003, 10:03
pr3ston pr3ston is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 43
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
pr3ston
bios error !!!

do you have flashed your xbox bios maybe. if when, you must flash it again. when you have installed a chip, check the solderpoints or put out the chip and test the box then.
if the box work without chip, try to mod the box again.

good luck

bye

pr3ston
__________________
1333 athlon
384 ram
g-force 2 gts
  #4  
Old 12-08-2003, 20:57
AXmichigan's Avatar
AXmichigan AXmichigan is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: MDizzle
Posts: 2,545
Thanks: 0
Thanked 28 Times in 3 Posts
AXmichigan is on a distinguished road
yea i got no clue what u said
if its not an attachment to the sticky
then i dont see the point in saying it
__________________
~WoMeNlOvEr
...
so far ive moddded xboxes with:
2 Matrixes
3 Xbits

My xbox!:
-250 gig
-XBIT
-4981.06 x2
-orange led for light, matching beautifully with the orange x in the splash screen
-Component cable

my problem...solved?!:
-one of my friends says he can get about 450 files off it!... and now i havent seen him for about 4 months..and ive written him like 11 emails.. WHERE THE HELL IS HE?! :mad:
[B]OWNED! <3 TylerDurden![/B]
  #5  
Old 02-11-2003, 20:54
iwillrace's Avatar
iwillrace iwillrace is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Where regular men wont go
Posts: 90
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iwillrace
so what you are saying s that if you have checked and or re loaded the bios on the chip and you still get the 3 times start up then the red green flashing it is a bad trace or a damaged connection because i still get the problem with out the chip attached all i can see is one trace connection scratched a little but i would not consider this a break in contact i guess i will have to have an electical wizzard look at it for me
  #6  
Old 03-11-2003, 02:45
AXmichigan's Avatar
AXmichigan AXmichigan is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: MDizzle
Posts: 2,545
Thanks: 0
Thanked 28 Times in 3 Posts
AXmichigan is on a distinguished road
yea,
if the motherboard is scrathced
and a trace is broken
no matter how small
it will cause the three reboot and flashing red and green
its hard for us to fix
but electricians are like, thats it?
so yea, go get it fixed
__________________
~WoMeNlOvEr
...
so far ive moddded xboxes with:
2 Matrixes
3 Xbits

My xbox!:
-250 gig
-XBIT
-4981.06 x2
-orange led for light, matching beautifully with the orange x in the splash screen
-Component cable

my problem...solved?!:
-one of my friends says he can get about 450 files off it!... and now i havent seen him for about 4 months..and ive written him like 11 emails.. WHERE THE HELL IS HE?! :mad:
[B]OWNED! <3 TylerDurden![/B]
  #7  
Old 06-04-2004, 15:48
divx divx is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
divx
#1 reason I would say is the LPC points, I soldered 3 xbox and twice that has happended to me, just check the wiring and resolder few points will fix it for good.
__________________
-dude
  #8  
Old 07-04-2004, 10:03
PikachuX PikachuX is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
PikachuX
Yup, I fixed it but after fixing ground, it seems to sometimes work and sometimes doesn't work. The flashing comes back. I think it's a bad solder job. I actually worked with this for a while though. I think it's the solder points.
  #9  
Old 30-04-2004, 12:57
AXmichigan's Avatar
AXmichigan AXmichigan is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: MDizzle
Posts: 2,545
Thanks: 0
Thanked 28 Times in 3 Posts
AXmichigan is on a distinguished road
umm yea.. isnt that what i said?
__________________
~WoMeNlOvEr
...
so far ive moddded xboxes with:
2 Matrixes
3 Xbits

My xbox!:
-250 gig
-XBIT
-4981.06 x2
-orange led for light, matching beautifully with the orange x in the splash screen
-Component cable

my problem...solved?!:
-one of my friends says he can get about 450 files off it!... and now i havent seen him for about 4 months..and ive written him like 11 emails.. WHERE THE HELL IS HE?! :mad:
[B]OWNED! <3 TylerDurden![/B]
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -7. The time now is 03:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2000-2018, FileForums @ https://fileforums.com