Go Back   FileForums > Game Backup > PC Games > PC Games - CD/DVD Conversions > Conversion Tutorials

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #496  
Old 19-01-2019, 03:41
Kamalxhero Kamalxhero is offline
Banned
 
Join Date: Jan 2019
Location: Canada
Posts: 5
Thanks: 2
Thanked 8 Times in 4 Posts
Kamalxhero is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by KaktoR View Post
For diskspan:
You have to edit Records.ini file

Code:
[Record1]
Type=Freearc_Original
Source={src}\Data1.bin.001
Output={app}
Disk=1
Make records.ini internal if you wish to not use it alongside Setup.exe (it will be extracted to %temp% folder then).

For the hardware issue:
I'm about to fix this. Have some brain breaks atm
brain breaks?
Thanks... for doing this.
it's pretty good.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #497  
Old 19-01-2019, 03:46
Titeuf's Avatar
Titeuf Titeuf is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2016
Location: France
Posts: 173
Thanks: 453
Thanked 17 Times in 16 Posts
Titeuf is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by KaktoR View Post
For diskspan:
You have to edit Records.ini file

Code:
[Record1]
Type=Freearc_Original
Source={src}\Data1.bin.001
Output={app}
Disk=1
Make records.ini internal if you wish to not use it alongside Setup.exe (it will be extracted to %temp% folder then).

For the hardware issue:
I'm about to fix this. Have some brain breaks atm
Hello KaktoR,
For this :
Quote:
Make records.ini internal if you want to use it alongside Setup.exe (it will be extracted to% temp% folder then).
How should I do, please?
thank you
Reply With Quote
  #498  
Old 19-01-2019, 03:58
Kamalxhero Kamalxhero is offline
Banned
 
Join Date: Jan 2019
Location: Canada
Posts: 5
Thanks: 2
Thanked 8 Times in 4 Posts
Kamalxhero is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Titeuf View Post
Hello KaktoR,
For this :


How should I do, please?
thank you
Simple

Open Settings.ini
Change 0 to 1

[ExtractSettings]
InternalRecords=1

Make sure,
you have configure records.ini
and DefaultinstallDir
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Kamalxhero For This Useful Post:
KaktoR (19-01-2019), Titeuf (19-01-2019)
  #499  
Old 19-01-2019, 04:17
Kamalxhero Kamalxhero is offline
Banned
 
Join Date: Jan 2019
Location: Canada
Posts: 5
Thanks: 2
Thanked 8 Times in 4 Posts
Kamalxhero is on a distinguished road
Another Bug!

set this and run test you will see!

[Background]
Enable = 0

then while installing,
try music off and on not working properly.

When installed finish
there's no Finish button available.
Only Pause Button available,
but it's in middle not in the right place.
and music button in right place..

No Finish button!

Finish button is nowhere to be found
and please hide that Pause/Resume button on Finish Page.

add ztool Decompress missing dlls Hif2raw and raw2hif
otherwise it won't work properly...

Last edited by Kamalxhero; 19-01-2019 at 04:26.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Kamalxhero For This Useful Post:
KaktoR (19-01-2019), Titeuf (19-01-2019)
  #500  
Old 19-01-2019, 05:05
Kamalxhero Kamalxhero is offline
Banned
 
Join Date: Jan 2019
Location: Canada
Posts: 5
Thanks: 2
Thanked 8 Times in 4 Posts
Kamalxhero is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by KaktoR View Post
Yes there were some bugs if you disable crc check (I have fixed them just a minute ago)

Fixed some other bugs too.

Don't care for Hardware bug. Will be fixed soon. Disable System Check.

Test this out for the button problems
Thanks,
i just want your installer to be Perfect!
That's why i report those bugs

and Yes i have disable CRC,
for test run..

Oky i wll check and tell you if i found bugs.

New Features Request

Add Background ON/OFF button, while unpacking.
Actually no one need website button on unpacking, disable it on Unpacking,
and add Background ON/OFF button
like music ON/OFF

Last edited by Kamalxhero; 19-01-2019 at 05:10.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Kamalxhero For This Useful Post:
KaktoR (19-01-2019), Titeuf (19-01-2019)
  #501  
Old 19-01-2019, 06:28
KaktoR KaktoR is offline
Lame User
 
Join Date: Jan 2012
Location: From outer space
Posts: 2,738
Thanks: 702
Thanked 4,040 Times in 1,464 Posts
KaktoR is on a distinguished road
I will see if it's possible
__________________
Haters gonna hate
RIP GOD
Reply With Quote
  #502  
Old 19-01-2019, 10:12
KaktoR KaktoR is offline
Lame User
 
Join Date: Jan 2012
Location: From outer space
Posts: 2,738
Thanks: 702
Thanked 4,040 Times in 1,464 Posts
KaktoR is on a distinguished road
Yes it's possible:


HW detection is now fixed too!

Code:
v7.1.1b
_____________________________________________________
-Fixed Music Button
-Fixed Hardware detection (thanks to peterf1999 for the help)
-Fixed Finish Button if CRC Check is not used
-Fixed some other bugs
-Website Button is now not visible on Installing Page
-Added Background ON/OFF button on Installing Page
  > With this button you can toggle install background on/off
Attached Files
File Type: 7z 7.1.1b.beta2.7z (138.8 KB, 27 views)
__________________
Haters gonna hate
RIP GOD

Last edited by KaktoR; 19-01-2019 at 10:25.
Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to KaktoR For This Useful Post:
kocchi96x (19-01-2019), mausschieber (19-01-2019), pakrat2k2 (20-01-2019), Titeuf (19-01-2019)
  #503  
Old 20-01-2019, 02:47
Titeuf's Avatar
Titeuf Titeuf is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2016
Location: France
Posts: 173
Thanks: 453
Thanked 17 Times in 16 Posts
Titeuf is on a distinguished road
Hello KaktoR,
thank you for your excellent work!
Here are the translations (Google translation) except for the French CustomMessage file for this: "Your system does partially meet the hardware reuirements" :

Quote:
English.HwPartiallyGood=Your system does partially meet the hardware reuirements.
Hebrew.HwPartiallyGood=המערכת שלך עונה באופן חלקי בלבד על דרישות החומרה.
French.HwPartiallyGood=Votre systčme ne répond que partiellement aux exigences matérielles.
German.HwPartiallyGood=Ihr System erfüllt die Hardwareanforderungen nur teilweise.
Italian.HwPartiallyGood=Il sistema soddisfa solo parzialmente i requisiti hardware.
Spanish.HwPartiallyGood=Su sistema solo cumple parcialmente los requisitos de hardware.
Polish.HwPartiallyGood=Twój system tylko częściowo spełnia wymagania sprzętowe.
Russian.HwPartiallyGood=Ваша система только частично отвечает требованиям к оборудованию.
PortugueseBrazil.HwPartiallyGood=Seu sistema atende apenas parcialmente aos requisitos de hardware.
Reply With Quote
  #504  
Old 20-01-2019, 23:15
Schabik Schabik is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Somewhere in Poland
Posts: 137
Thanks: 15
Thanked 33 Times in 30 Posts
Schabik is on a distinguished road
Hi there guys

How Can I change text color of Licence and InfoBefore? I'm not talking about LicencePage and InfoBeforePage but the text loaded from InfoBefore.txt and Licence File. I want to change it to White because I've added Concave.cjstyles file as the skin.


For example InfoBeforePage looks like this:
2019-01-21_08h17_25.png


As You can see the text loaded from InfoBefore.txt file is almost unreadable...


Second problem is that something is covering the text above the EditDir field, and with Polish language "Create Desktop Icon" (in Polish "Utwórz ikonę na pulpicie") the "ę" letter is replaced with some other letter unknown for me.


2019-01-21_08h22_432.png




Edit:
Ok, as for the "Utwórz ikonę na pulpicie" the problem was in CustomMessages.iss file. Ive corrected it and translated rest of the remaining Polish messages, so I'm uploading the file.


The only problem for now is for "Lokalizacja docelowa:" field.
Attached Files
File Type: 7z CustomMessages.7z (5.5 KB, 2 views)

Last edited by Schabik; 20-01-2019 at 23:38.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Schabik For This Useful Post:
KaktoR (21-01-2019)
  #505  
Old 21-01-2019, 01:29
KaktoR KaktoR is offline
Lame User
 
Join Date: Jan 2012
Location: From outer space
Posts: 2,738
Thanks: 702
Thanked 4,040 Times in 1,464 Posts
KaktoR is on a distinguished road
I will see to change the text color for dark themes.

----

Lokalizacja docelowa:
Search for
Code:
with WizardForm.SelectDirLabel do begin
    Caption  := AppNameOverride(msgSelectDirLabel3);
    Left     := FolderImage.Left + 42;
    Top      := ScaleY(0);
    Width    := ScaleX(488);
    Height   := ScaleY(45);
    WordWrap := True;
  end;
and change height to 42 (should be enough)

Will be changed in next version
__________________
Haters gonna hate
RIP GOD
Reply With Quote
  #506  
Old 21-01-2019, 02:55
Schabik Schabik is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Somewhere in Poland
Posts: 137
Thanks: 15
Thanked 33 Times in 30 Posts
Schabik is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by KaktoR View Post
I will see to change the text color for dark themes.

----

Lokalizacja docelowa:
Search for
Code:
with WizardForm.SelectDirLabel do begin
    Caption  := AppNameOverride(msgSelectDirLabel3);
    Left     := FolderImage.Left + 42;
    Top      := ScaleY(0);
    Width    := ScaleX(488);
    Height   := ScaleY(45);
    WordWrap := True;
  end;
and change height to 42 (should be enough)

Will be changed in next version



Thanks KaktoR That worked for me


As for LicencePage and InfoBefore page, how about changing the background color?


Ive changed the bg color to lightgrey and it looks like this:


2019-01-21_11h53_47.png


What do You think about this solution?


Just added to

Code:
    with WizardForm.InfoBeforeMemo do begin
      Left   := ScaleX(0);
      Top    := ScaleY(50);
      Width  := ScaleX(520);
      Height := ScaleY(210);
    end;

this line:
Code:
      Color := TColor($d3d3d3);
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Schabik For This Useful Post:
KaktoR (21-01-2019)
  #507  
Old 21-01-2019, 12:06
KaktoR KaktoR is offline
Lame User
 
Join Date: Jan 2012
Location: From outer space
Posts: 2,738
Thanks: 702
Thanked 4,040 Times in 1,464 Posts
KaktoR is on a distinguished road
Here is beta 3. I think if all is OK i will post this on post #1 soon.

Changes since last beta
Code:
- Changed background color of License and Info before memo to a bright color
  > On dark themes you couldn't read text properly before
- Made Installer window a bit bigger for better reading
- Added missing dll to ztool

KNOWN BUGS
- ScrollBar on LicensePage and InfoBeforePage are broken if you use cjstyle skin
I still have to figure out why the scrollbars are broken on codejock styles
Attached Files
File Type: 7z 7.1.1b.beta3.7z (492.6 KB, 15 views)
File Type: 7z 7.1.1b.beta3_FIX.7z (492.6 KB, 21 views)
__________________
Haters gonna hate
RIP GOD

Last edited by KaktoR; 22-01-2019 at 01:55.
Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to KaktoR For This Useful Post:
kocchi96x (22-01-2019), mausschieber (21-01-2019), pakrat2k2 (21-01-2019), Titeuf (21-01-2019)
  #508  
Old 21-01-2019, 23:03
Schabik Schabik is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Somewhere in Poland
Posts: 137
Thanks: 15
Thanked 33 Times in 30 Posts
Schabik is on a distinguished road
KaktoR there's a problem with background button in 7.1.1b.Beta3, even if I turn it off (The background I mean) in settings file while running the Installer there is a message that there is an unknown Custom message name "BackgroundON" in cm constant.


Another thing, I think that You forgot to write an IF statement to BackgroundCB and BackgroundButton to look like:


Code:
#if UseInstallBackground == "1"
  BackgroundCB := TNewCheckBox.Create(WizardForm);
  with BackgroundCB do begin
    Parent  := WizardForm;
    Left    := ScaleX(0);
    Top     := ScaleY(0);
    Width   := ScaleX(0);
    Height  := ScaleY(0);
    Visible := False;
    Checked := False;
  end;

  BackgroundButton := TNewButton.Create(WizardForm);
  with BackgroundButton do begin
    Parent  := WizardForm;
    Left    := WebsiteButton.Left - WebsiteButton.Width - 10;
    Top     := WebsiteButton.Top;
    Width   := WebsiteButton.Width;
    Height  := WebsiteButton.Height;
    Caption := ExpandConstant('{cm:BackgroundON}');
    OnClick := @BackgroundButtonClick;
  end;
#endif

Without that no matter if You enable or disable UseInstallBackground it will be enabled, if I recall.

Last edited by Schabik; 21-01-2019 at 23:30.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Schabik For This Useful Post:
KaktoR (22-01-2019)
  #509  
Old 22-01-2019, 00:46
KaktoR KaktoR is offline
Lame User
 
Join Date: Jan 2012
Location: From outer space
Posts: 2,738
Thanks: 702
Thanked 4,040 Times in 1,464 Posts
KaktoR is on a distinguished road
The unknown Custom message name is because you don't use the new CustomMessages.iss

Will fix the button
__________________
Haters gonna hate
RIP GOD
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to KaktoR For This Useful Post:
pakrat2k2 (22-01-2019)
  #510  
Old 22-01-2019, 01:52
Schabik Schabik is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Somewhere in Poland
Posts: 137
Thanks: 15
Thanked 33 Times in 30 Posts
Schabik is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by KaktoR View Post
The unknown Custom message name is because you don't use the new CustomMessages.iss

Will fix the button

Nope, I am using the new CustomMessages.iss
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Simple Arc Installer 78372 Conversion Tutorials 1 15-06-2017 15:37
INDEX - Conversion Tutorial Index Razor12911 Conversion Tutorials 7 01-10-2016 16:28
[Help] need Advanced Installer script with Razor1911's UltraArc module rez3vil Conversion Tutorials 1 29-09-2016 04:10
MSC+Srep+lzma Simple Script Example gozarck Conversion Tutorials 10 07-09-2015 16:31
Portable Installer Inno Setup Script y_thelastknight Conversion Tutorials 57 04-06-2015 23:43



All times are GMT -7. The time now is 19:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2000-2018, FileForums @ https://fileforums.com