Go Back   FileForums > Games > Game Trainers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-08-2008, 11:10
DudeBoyz DudeBoyz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: USA
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
DudeBoyz is on a distinguished road
Seeking Help to find a Free, Simple ROTWK 2.01 Trainer

I own Lord of the Rings, Battle for Middle Earth II - Rise of the Witch King and usually run the unpatched version of it.

However, there is a MOD that I have been interested in trying, and it requires version 2.01 of ROTWK to be installed.

I would like some time to really give this MOD a detailed look, so would really like to be able to get a simple +1 trainer (unlimited funds) so that I can build a defensible fortress for my Men of the West, and spend time exploring the new factions, their structures, etc. without having to wait 30 minutes to build up enough resources so that I can do just that.

It seems that I can only find a single v2.01 trainer. It's a big megatrainer that uses the Function keys and costs about $25 to get a copy through Cheat Happens, as you must buy a membership in order to get one.

Well, first, I don't like to get trainers that pre-empt the default functions assigned to F1, F2, F3, etc. Second, I really do not want anything more than a simple +1 trainer. I currently use a +3 trainer, apparently from someone called Xblade, and it works fine. It seems done in Spanish and the text in white reads like this:

El Resurgir Del Rey Brujo

It uses the Alt-Numeric 1, 2 and 3 (numlock active, 10 key area on the far right of most 101/104 key keyboards) so do not interfere with default key mapping. I just press ALT-1 and that is the only cheat I use.

Sadly, I cannot seem to find such a trainer for version 2.01 of ROTWK.

So, I would like to ask if anyone here would be so kind as to help me out with this problem.

Perhaps you are aware of a trainer that I am not able to find, or perhaps someone with the skills could make a simple +1 trainer for v2.01 of ROTWK?

I'd be grateful for any help you may be able to provide.

If you find email an easier way to conduct discussions, I'd be happy to receive helpful emails at my Hotmail account, which is dudeboyz at that [hotmail] dot com account.

Thank you in advance for any help.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 12-08-2008, 12:08
TippeX's Avatar
TippeX TippeX is offline
zeroes and ones.....
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3,842
Thanks: 2
Thanked 32 Times in 22 Posts
TippeX is on a distinguished road
usually the cheat happens ones are released to the public for free after a period of time...
__________________
bleh
DO NOT PM me with questions, leave that in the forums...ESPECIALLY if i dont know you...
Reply With Quote
  #3  
Old 12-08-2008, 12:28
DudeBoyz DudeBoyz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: USA
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
DudeBoyz is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by TippeX View Post
usually the cheat happens ones are released to the public for free after a period of time...
Sadly, that does not seem to be the case with this one.

I'd be grateful if it was available for free, but in a perfect world, I would still prefer something that does not take over control of already assigned keys.

I use the CTRL-F1, then F1 type of functions in ROTWK often, so would not like to lose that ability.

I think I remembered that someone here did create a +1 Trainer for another app. For some reason I can't seem to find it in the search. But then again, my brain is all foggy due to allergy medicine right now.

If I could just find a simple +1 Trainer for v2.01, I'd be very, very content.

Thank you for your reply. I appreciate it.

I do hope someone will be able / willing to look into creating a simple one for ROTWK. I just need to be patient.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-08-2008, 14:10
TippeX's Avatar
TippeX TippeX is offline
zeroes and ones.....
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3,842
Thanks: 2
Thanked 32 Times in 22 Posts
TippeX is on a distinguished road
well, if its just funds stuff, you might be able to do it yourself using something like art money etc.. if you're lucky you could freeze / adjust the value, could be worth a shot
__________________
bleh
DO NOT PM me with questions, leave that in the forums...ESPECIALLY if i dont know you...
Reply With Quote
  #5  
Old 12-08-2008, 15:14
DudeBoyz DudeBoyz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: USA
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
DudeBoyz is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by TippeX View Post
well, if its just funds stuff, you might be able to do it yourself using something like art money etc.. if you're lucky you could freeze / adjust the value, could be worth a shot
I do not know hardly anything about such things. But I guess I can try to learn, because it's better to help people who try to help themselves, right?

Thank you for the reply. I'll see if I can figure out what Art Money is and how to use it.

In the meantime, I'll keep my fingers crossed hoping that SOMEBODY will take pity on me and help me out with a real trainer.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-08-2008, 16:44
DudeBoyz DudeBoyz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: USA
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
DudeBoyz is on a distinguished road
Ok - This Art Money thing - I have found the address via the filter and can change the value and it updates resources.

My question now is - what do I do with it?

Is there a way to save it to an EXE that can be activated? Or do I have to start Art Money and load the saved values each time I want to play?

Thank you.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-08-2008, 16:53
TippeX's Avatar
TippeX TippeX is offline
zeroes and ones.....
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3,842
Thanks: 2
Thanked 32 Times in 22 Posts
TippeX is on a distinguished road
well if the location is constant you can adjust one of the trainer skeletons posted in the trainer section i think.. if it's not constant then you're probably best off using art money...

either way, you should now be able to do the infinite resources, which is what you wanted
__________________
bleh
DO NOT PM me with questions, leave that in the forums...ESPECIALLY if i dont know you...
Reply With Quote
  #8  
Old 12-08-2008, 16:55
DudeBoyz DudeBoyz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: USA
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
DudeBoyz is on a distinguished road
So if I stick just with ArtMoney, I will have to load that application each and every time I want to play the game to take advantage of the unlimited resources cheat, correct?
Reply With Quote
  #9  
Old 12-08-2008, 16:57
DudeBoyz DudeBoyz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: USA
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
DudeBoyz is on a distinguished road
Separate question - could you explain what Trainer Skeletons are and then where to find / how to use them please?

I would appreciate it.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-08-2008, 17:06
TippeX's Avatar
TippeX TippeX is offline
zeroes and ones.....
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3,842
Thanks: 2
Thanked 32 Times in 22 Posts
TippeX is on a distinguished road
Quote:
So if I stick just with ArtMoney, I will have to load that application each and every time I want to play the game to take advantage of the unlimited resources cheat, correct?
Edit/Delete Message
yep

Quote:
Separate question - could you explain what Trainer Skeletons are and then where to find / how to use them please?
code snippets, which you can edit and recompile to make your own trainer... they're probably useless to you as i get the feeling (i may be wrong), but i don't think you're a coder.. try googling i think there is some trainer making kit / program, but i can't remember the name.. i always coded my own .. maybe someone else knows of some
__________________
bleh
DO NOT PM me with questions, leave that in the forums...ESPECIALLY if i dont know you...
Reply With Quote
  #11  
Old 12-08-2008, 17:14
DudeBoyz DudeBoyz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: USA
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
DudeBoyz is on a distinguished road
UPDATE: Well, I did the hardcore Google searchin' and found Trainer Maker Kit 1.51 and have been successful in creating a +1 Trainer for the original ROTWK unpatched.

Next step is to backup ROTWK, patch it to 2.01 and see if I can repeat the process.

Thanks much for the help. Gave me just enough info to get me started, and I've learned just enough to be dangerous.

Original Post - Before I sucked it up and got it done...

Hey, if I provided the address and the value, do you think you may be willing to put it into an EXE file that I can run?

The address seems consistent - I've quit and loaded the game 3 times and it works each time.

I just don't know how to take those values and turn them into an executable, and I was hoping that since you do know how to do that, you might be willing to do it for me?

Last edited by DudeBoyz; 12-08-2008 at 19:27.
Reply With Quote
  #12  
Old 12-08-2008, 22:17
DudeBoyz DudeBoyz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: USA
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
DudeBoyz is on a distinguished road
I just used the online form to upload the trainer to GCW. I hope it worked out ok. If it doesn't show up in the next day or two, I'll ask 'em what up.

The .RAR archive contains both a readme.txt file and a Trainer.exe file. The trainer is a simple +1 resource maximizer designed to work with the US version of ROTWK v2.01. It can be activated via the F12 key while inside the game, or you can Alt-Tab out and click the button and then pop back into the game.

Any questions, please let me know.

Thanks much for all the info and assistance.

UPDATE: Wow. They put it up pretty darn fast. It's available under the ROTWK section of the main GameCopyWorld site. If anyone would like to test it out for me and provide some feedback or report any errors, I'd appreciate it.

Happy Gaming to all, and to all a good night...

Last edited by DudeBoyz; 13-08-2008 at 05:56.
Reply With Quote
  #13  
Old 13-08-2008, 12:44
DudeBoyz DudeBoyz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: USA
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
DudeBoyz is on a distinguished road
I did have another question, and instead of starting a new thread, thought I'd just ask it here.

My question: Is it a good idea to make one trainer that can work for two versions of the same game?

ROTWK, for instance, has the unpatched version 1.00 and the patched version 2.01. Each one has a unique address where the Resources data is contained.

I was thinking "Would it be possible to put both addresses into the same trainer so that when they click the button or press F12, both address values will be filled with the data, and regardless of version, the resources value will be increased?"

Then I thought, "Wait - what might the downsides be? Could it make one or the other version unstable?"

So I wanted to ask the question from someone who might know.

I'd appreciate a helpful reply or two. Thanks.
Reply With Quote
  #14  
Old 13-08-2008, 15:59
TippeX's Avatar
TippeX TippeX is offline
zeroes and ones.....
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3,842
Thanks: 2
Thanked 32 Times in 22 Posts
TippeX is on a distinguished road
if you make a detection method for the game, sure... checking version information in the exe (if present in the resources) could help, or a specific tag in memory of the version etc...

you could of course have the user choose the version from a list / whatever.. the design/method/choice is up to the trainer maker when coding it...
__________________
bleh
DO NOT PM me with questions, leave that in the forums...ESPECIALLY if i dont know you...
Reply With Quote
  #15  
Old 13-08-2008, 17:10
DudeBoyz DudeBoyz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: USA
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
DudeBoyz is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by TippeX View Post
if you make a detection method for the game, sure... checking version information in the exe (if present in the resources) could help, or a specific tag in memory of the version etc...

you could of course have the user choose the version from a list / whatever.. the design/method/choice is up to the trainer maker when coding it...
So just going ahead and altering the data in both places could cause some issues, depending, right?

Probably best not to take chances.

I've gone ahead and written a +1 for both the 1.00 and 2.01 versions, kinda spruced 'em up a bit, changed the default icon to one extracted from the game, tried to make spacing between objects on the 320x240 dialog more uniform, etc. It's been kind of fun learning how to do it.

Thanks again for the tips.



Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Company of Heroes 2.100 trainer WardoggOne Game Trainers 37 25-08-2010 03:40
A simple "poke" in c++ for you trainer. pikachu5501 Game Coders 6 20-03-2007 05:52
Where 2 find trainer for m&m9? ReFuel PC Games 4 02-01-2003 17:33



All times are GMT -7. The time now is 16:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2000-2020, FileForums @ https://fileforums.com