FileForums

FileForums (//fileforums.com/index.php)
-   Game Trainers (//fileforums.com/forumdisplay.php?f=51)
-   -   Prototype Permanent Patcher [GodMode & InfAmmo] (//fileforums.com/showthread.php?t=86997)

ititit 25-06-2009 04:39

Prototype Permanent Patcher [God|InfAmmo|SloMo]
 
1 Attachment(s)
I've made a little DLL hack for prototype
this is not a trainer the patcher included here modifies prototypeenginef.dll
so u wont need to use trainers anymore

NUMPAD 1 - Enable GodMode-InfAmmo
NUMPAD 2 - Disable GodMode-InfAmmo
NUMPAD 4 - Enable SlowMotion
NUMPAD 5 - Disable SlowMotion

The GOD Mode put you in Critical Mass so have fun with devastator Attacks

:cool:

edit...
FIXED the pointer i was using isnt the right one now i'm using a pointer that originally was in a readonly memory obviously now it has the permission to write there
edit..
FIXED again :| the patcher was mistakenly modifing image size :) try now and tell me :)

DABhand 25-06-2009 05:17

Also people make sure you back up the original dll file incase you want to go back and play normally.

ititit 25-06-2009 05:58

the patcher automatically backups the original DLL :)

DABhand 25-06-2009 06:36

Ahh well not bad then :)

Caliber 25-06-2009 09:50

note that if the game undergoes a patch that this prototypeenginef.dll will update and this PATCHER you made will not work any longer (unless you designed it to work with opcode searches)

best,
Cal

ititit 26-06-2009 01:33

Caliber this patcher works only if the DLL exacly resembles the 1.0.0.1 version
if the game updates the DLL my patcher wont even scratch the DLL
and i will just have to update the Patcher (if i have time obviously)
doing it with opcode searches is pretty hazardous cause in the DLL i add a section called myhook with the code cave and and then i replace the opcodes with jumps
i could have made it to use CALL opcode and RET to jump back but finding the codecave and adjusting CALL opcode to the position is not in my plans

best,
iTiTiT

edit.
the new section in PE file wasnt exacly needed so now the patcher use a big cave present in the DLL from the beginning :)

JimFinlay 26-06-2009 02:14

Massive thanks for this, I already completed the game on 360 and wanted to mess around playing through again on PC, the trainers I've used so far don't keep you in critical mass (or don't do it very well) whereas this does, so I can use devastators to my heart's content. Cheers! (Also works fine on Windows 7 etc..)

[Psych] 26-06-2009 02:43

Quote:

Originally Posted by JimFinlay (Post 373492)
...the trainers I've used so far don't keep you in critical mass (or don't do it very well) whereas this does, so I can use devastators to my heart's content...

There is at least one trainer out that was made with the critical mass in mind. So there's no way you can say "no trainers do this" :P Just search about a bit more.

Quote:

Originally Posted by ititit (Post 373489)
Caliber this patcher works only if the DLL exacly resembles the 1.0.0.1 version
if the game updates the DLL my patcher wont even scratch the DLL
and i will just have to update the Patcher (if i have time obviously)
doing it with opcode searches is pretty hazardous cause in the DLL i add a section called myhook with the code cave and and then i replace the opcodes with jumps
i could have made it to use CALL opcode and RET to jump back but finding the codecave and adjusting CALL opcode to the position is not in my plans...

As for the patching thing. It's silly IMO. That's exactly the purpose of a trainer. No files are hard-edited with a memory hack. So the ability to turn it off is always there. Suppose at some point during the game you can't progress (for whatever reason) or just don't want it anymore. You have to then quit, revert to the backed-up file. Not sure of the point to it :/ You've certainly hit the nail on the head yourself by saying that :)

ititit 26-06-2009 04:31

Psych i played the game 100% with that thing and it doesnt corrupt game storyline
i made a patcher cause i like to have cheats always enabled without having to use a trainer
i can easily make a trainer out of it but i dont like trainers
PS.
i hate those fucking promo trainers or those bad made trainers that dont do proper codeshifting and the game crashes to everyone

and if i hardly want to i could make it toggleable i just have to use getAsynckeystate push values to it call it cmp returned value a "je" and it's done
ASM FTW! xD

DABhand 26-06-2009 05:55

/facepalm

Cal can do codeshifting

ititit 26-06-2009 06:56

nonono you misunderstood Caliber trainers works perfect
i'm talking about those noobs that release trainers that always do problems


NEW RELEASE that includes the option to toggle cheats
repeat THIS IS NOT A TRAINER IT'S A DLL MOD

[Psych] 26-06-2009 09:46

Not a trainer... ok :P Modifies in memory... ok.. /facepalm again...

ititit 26-06-2009 10:43

Psych i really dont understand what do you mean by "Modifies in memory... ok.. /facepalm again..."

anyway your trainers are good too :)
PS.
i'm using 100 bytes for that damn mod it was hella hard to write them into the hex editor
i think that a dll mod with toggleable options is more cute than a trainer
with my thing you start PC, you start game, press KP1 and wow InfLife&InfAmmo

DABhand 26-06-2009 11:22

What he means is..

no matter the delivery system, be it a hacked file or an engine that looks for keypresses.. its technically a trainer either way.

Caliber 26-06-2009 12:34

well nice work on it. i don't think we meant to beat you up about this. i was just warning you that when the game patches, the patcher you made might need to be revised, etc. if our trainer is lacking in the critical mass thing, then let me know and maybe i can look at it-

best,
Cal


All times are GMT -7. The time now is 08:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2000-2018, FileForums @ https://fileforums.com