GameCopyWorld   -   ConsoleCopyWorld   -   CD Media World   -   CoverTarget   -   LinkWorld

Go Back   FileForums > Games > General Gaming

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14-08-2008, 16:54
diddy55 diddy55 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: sioux falls
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
diddy55 is on a distinguished road
How do i get Dune2000 to properly work with Windows vista???

I can install the game ok but when i go to play it, the screen splits. i have tried changing the compatability mode and the resolution and all that but nothing has worked. Can anyone help me????!!!!!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14-08-2008, 20:36
Quall999's Avatar
Quall999 Quall999 is offline
banned
 
Join Date: Jun 2002
Location: In a garbage can, like Oscar
Posts: 3,361
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 1 Post
Quall999 is on a distinguished road
Are you running Vista 64 bit or 32 bit?

64 bit has issues. From what I gather, it is a 16bit game running in compatibility mode under 32bit, which is then running in compatibility mode under 64 bit. Most people install virtual machines with xp and play it on there.

If it is 32-bit, then what do you mean when you say that the screen splits?
__________________
--v1.0 case modded Xbox with a 160gb HDD upgrade

Last edited by Quall999; 14-08-2008 at 20:42.
Reply With Quote
  #3  
Old 14-08-2008, 22:56
diddy55 diddy55 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: sioux falls
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
diddy55 is on a distinguished road
Its running on a 32-bit. The video inbetween the campaigns works fine, but when i play the camp. and also the main menu kind of shift to the left. The left side of the screen is now appearing on the very right, where as the middle becomes the left side and the was right side is now the middle. Hope that makes sense.
Reply With Quote
  #4  
Old 15-08-2008, 01:40
DABhand DABhand is offline
Banned
 
Join Date: Nov 2004
Location: Near my PC
Posts: 5,411
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
DABhand is on a distinguished road
Jeez Dune2000 is an old title I remember it very well.

And it was a DOS game rather than a Windows game. So I think you need some old DOS emulators that you can get, since the game uses old VGA style graphics I think you will need a UniVBE emulator of sorts.

Here have a look at this its about DOSBOX which should work
http://www.columbia.edu/~em36/wpdos/vista.html
Reply With Quote
  #5  
Old 12-10-2009, 22:08
Aisukage Aisukage is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: SR-388 Debris Field, Largest Asteroid
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Aisukage is on a distinguished road
Cool

There is a way to do so, though you'll have to deal with the offset menu screens, I'm afraid...

I noticed on another site, that someone had brought up the same problem, but had no problems with an 8-Bit game from the same year.

I play Dune 2000 myself, but as they said, Vista doesn't support 16-bit (which sucks). Therefore, switch Dune 2000 to 8-Bit graphics, and you'll be able to play fine. Again, however, you'll still have offset menus, because the graphics setting doesn't affect those. I'd wager that the menu screens are defaulted to 16-Bit. Gonna see if I can't change that... somehow.

[...] Okay... I can't make it happen... but I had a thought. As I said previously, the game can be played as 8-bit... but if someone could make a patch to boost it to 32-bit, or (if unable to run as 32) make the menus run as 8-bit, then you'd have no problems.

Last edited by Joe Forster/STA; 13-10-2009 at 07:30.
Reply With Quote
  #6  
Old 13-10-2009, 05:00
DABhand DABhand is offline
Banned
 
Join Date: Nov 2004
Location: Near my PC
Posts: 5,411
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
DABhand is on a distinguished road
Dune 2000 wasnt 8bit. It was 16bit.
Reply With Quote
  #7  
Old 13-10-2009, 07:33
Joe Forster/STA's Avatar
Joe Forster/STA Joe Forster/STA is offline
Senior forum member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Hungary
Posts: 9,239
Thanks: 4
Thanked 74 Times in 52 Posts
Joe Forster/STA is on a distinguished road
Aisukage is talking about the graphics, not the code.
__________________
Joe Forster/STA
For more information, see the FileForums forum rules and the PC Games forum FAQ!
Don't contact me via E-mail or PM to ask for help with anything other than patches (or software in general) done by me, otherwise your request may be deleted without any reply!
Homepage: http://sta.c64.org, E-mail: sta@c64.org; for attachments, send compressed (ZIP or RAR) files only, otherwise your E-mail will bounce back!
Reply With Quote
  #8  
Old 13-10-2009, 07:41
DABhand DABhand is offline
Banned
 
Join Date: Nov 2004
Location: Near my PC
Posts: 5,411
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
DABhand is on a distinguished road
Ahhh right...

But its already been said, use DOSbox or Virtual PC which is free from Microsoft, just means you need a Windows 98 or 95 you have to install.
Reply With Quote
  #9  
Old 13-10-2009, 07:56
Aisukage Aisukage is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: SR-388 Debris Field, Largest Asteroid
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Aisukage is on a distinguished road
Exclamation Running Dune 2000 On Windows Vista

I've tried DOSBox, and it failed miserably. I'm saying for those who aren't as computer savvy as others, that if you switch the graphics from 16-bit (which Vista won't support) to 8-bit (which, for some odd reason it does support), you can play the game, though the menus (which are hard-coded as 16-bit, I think) will remain offset.

Last edited by Aisukage; 13-10-2009 at 10:51.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PLZ>>> Problem with the windows in vista ( pic. inside ) topsecret Software 7 25-05-2008 02:49
MechWarrior Vengeance NoCD Crack doesn't work with Windows XP!Solution? Reduced Proteus PC Games 8 07-04-2007 13:04
doa2 UK Real store bought version doesn't work properly boot CD 1_1 dealer x DC Games 0 01-06-2001 03:35
Need Help Installing CDRWin 3.8D as seems to not work properly dtadpole PSX Games 3 26-02-2001 13:57
age of empire2:age of kings no cd crack dont work properly!!!!!! FatSkater PC Games 1 18-11-2000 10:54



All times are GMT -7. The time now is 21:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2000-2010, FileForums @ http://fileforums.com