Go Back   FileForums > Game Backup > PC Games

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-12-2005, 05:56
Alexandro Alexandro is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: italy
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Alexandro is on a distinguished road
Prince Of Persia - The Two Thrones-USE THIS THREAD, Do NOT START another Thread!

Hi, I've just a question, turning off CD and Node with StarForce Nightmare is the equal to remove the ide data and power cables from the drives?

I'm asking it because I uninstalled alcohol and now I've just DT4, i mount the image, disable the cd and the node but it doesn't work.

I tried with the usb external drive trick too, but also this doesn't work.


Can anyone help me?

NOTE: I changed the title! Grumpy

Last edited by Grumpy; 15-12-2005 at 03:36.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 06-12-2005, 07:46
Vodux Vodux is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: PR
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Vodux is on a distinguished road
Prince of Persia:The Two Thrones

Hello to everyone, im new here. I have never had mamy problems with games, except with this one. Looks like the game is suppose to work uninstalling the IDE drives and mounting it using DT4. So i must be doing something really wrong. Like Alexandro, i tried using Starforce Nightmare and it also didnt worked for me. Any help would be greatly appreciated.

Thanks in advance,
-V
Reply With Quote
  #3  
Old 06-12-2005, 16:10
yo4 yo4 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: CA
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
yo4 is on a distinguished road
if u have a laptop its easy...u can just slide cd drive out then use daemon tools to create virtual d:/ drive and SF protected games work fine...then when u done playin just remove virtual d:/ and slide cd drive back in...if anything u might have to run sd4hide. dont have to disable nothing.
if ya got regular tower pc then im sure its a pain in the butt to remove cd drive...wouldnt know tho... i got a laptop...lol.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-12-2005, 19:34
Jhamael Jhamael is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Cnd
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jhamael is on a distinguished road
I disabled all IDE drives in the device manager, they don't even appear in windows explorer anymore, then I used DT4 to create a virtual drive and it says I have to put the disc in another drive. :\
Reply With Quote
  #5  
Old 06-12-2005, 19:55
Jhamael Jhamael is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Cnd
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jhamael is on a distinguished road
Here's a StarForce driver remover, if you don't intend to play The Two Thrones. The StarForce protection installs a driver on your system, that isn't really good. http://www.onlinesecurity-on.com/protect.phtml?c=55

Read more about StarForce, and about a petition against it: http://fileforums.com/showpost.php?p...&postcount=125
Reply With Quote
  #6  
Old 06-12-2005, 21:06
GLH's Avatar
GLH GLH is offline
Ex-Moderator
 
Join Date: Nov 2000
Location: Berlin / Germany
Posts: 4,732
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
GLH is on a distinguished road
I moved the first 5 post to here from the PoP:TtT thread in the "Game Protection"-Subforum.

Please do NOT post questions&problems in this subforum!
__________________
Please read the FileForums [URL="http://www.fileforums.com/showthread.php?t=54193"]BOARD RULES[/URL] and [URL="http://www.fileforums.com/showthread.php?t=73906"]FAQs[/URL].

This post may not be reproduced without prior written permission.
Copyright (c) 2000-2008 All rights reserved to makes me feel special. :-)
[COLOR=black]
[/COLOR]
Reply With Quote
  #7  
Old 07-12-2005, 05:22
Joe Forster/STA's Avatar
Joe Forster/STA Joe Forster/STA is offline
Senior forum member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Hungary
Posts: 9,406
Thanks: 6
Thanked 166 Times in 103 Posts
Joe Forster/STA is on a distinguished road
Guys, for lots of tricks on circumventing copy protections, read the relevant entries of the FAQ. I hope these will help you!
__________________
Joe Forster/STA
For more information, see the FileForums forum rules and the PC Games forum FAQ!
Don't contact me via E-mail or PM to ask for help with anything other than patches (or software in general) done by me, otherwise your request may be deleted without any reply!
Homepage: http://sta.c64.org, E-mail: [email protected]; for attachments, send compressed (ZIP or RAR) files only, otherwise your E-mail will bounce back!
Reply With Quote
  #8  
Old 07-12-2005, 13:12
neptun neptun is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bulgaria
Posts: 94
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
neptun is on a distinguished road
Hi everybody.I think i found a way to play Prince of Persia the two thrones but it will work only for people which have only optical drives on the IDE controller.It is needed just to install Daemon Tools 4 and mark everything in Emulation and Options.Then mount image , install game , start game , reboot to install starforce drivers and here is the trick.After reboot you should disable your IDE controller through device manager ( not the optical drives but the whole IDE controller ) , mount image , start game and play.I will be very happy if someone try this method with other starforce games also.

Edit: I mentioned it earlier but here i mention it again with capital letters because it is important.THIS IS USABLE ONLY FOR PEOPLE WITH NONATA HARDDRIVES ( TESTED WITH SATA should work with USB and Firewire Harddrives also) You should HAVE ONLY OPTICAL DRIVES ON YOUR IDE CONTROLLER FOR THIS TO WORK

Last edited by neptun; 08-12-2005 at 00:41.
Reply With Quote
  #9  
Old 07-12-2005, 13:32
dooler's Avatar
dooler dooler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: San Andreas
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dooler is on a distinguished road
Confussion of IDE

I have DVD-RW and a CD-RW . In devive manager it shows a Nvidia nforce2 IDE controller, and Primary IDE and Secondary IDE. Which ones should i disable? Is primary or nforce2 IDE controller of the hard disk?
Reply With Quote
  #10  
Old 07-12-2005, 14:15
DABhand DABhand is offline
Banned
 
Join Date: Nov 2004
Location: Near my PC
Posts: 5,411
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
DABhand is on a distinguished road
Primary IDE is usually for IDE HD's. Unless you have SATA HD's

Secondary IDE is more common for Cd/DVD drives
Reply With Quote
  #11  
Old 07-12-2005, 16:33
Jhamael Jhamael is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Cnd
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jhamael is on a distinguished road
So if I have 2 primary IDE channels and 2 secondary IDE channels, I should only disable the secondary ones? Is there a risk of anything ending badly for my computer?
Reply With Quote
  #12  
Old 07-12-2005, 16:35
Jhamael Jhamael is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Cnd
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jhamael is on a distinguished road
I have 2 drives BTW, one DVD/CD burner/reader, and the other is DVD/CD reader.
Reply With Quote
  #13  
Old 07-12-2005, 21:28
Punishera Punishera is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Belgium
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Punishera is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Alexandro
Hi, I've just a question, turning off CD and Node with StarForce Nightmare is the equal to remove the ide data and power cables from the drives?

I'm asking it because I uninstalled alcohol and now I've just DT4, i mount the image, disable the cd and the node but it doesn't work.

I tried with the usb external drive trick too, but also this doesn't work.


Can anyone help me?
@Alexandro: Try to Disable CH2 too

If you want to play the PoP:T2T you bought without a dvd
do it the same way as SCCT, it is exacly the same but just easier
NOT Alcohol 120% BUT Daemon Tools 4 is is much easier and not that much work

it ain't that hard, just use your Grey Cells in your head to figure the rest out

Good Luck

PS: No need to disconnect the IDE cable or anything
PPS: Programs needed are SFNightmare and SF Anti File System Blocker

Last edited by Punishera; 07-12-2005 at 21:34.
Reply With Quote
  #14  
Old 08-12-2005, 01:50
Alexandro Alexandro is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: italy
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Alexandro is on a distinguished road
I tried to use SFN, Sf*ck, Sfcure, but there's nothing to do.

I Disabled the node and the CD with sfn, but with device manager too, but the game doesn't work if I mount the image in dt4. (I uninstalled Alcohol)

I've got a usb dvd also, but if i run the game with a burned copy of the game it says to insert the cd into another reader.

Starforce F*cks!
Reply With Quote
  #15  
Old 08-12-2005, 16:43
Jhamael Jhamael is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Cnd
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jhamael is on a distinguished road
Right now, SF Nightmare is useless against StarForce 3.6.10, which PoP uses. The only way is to physically disconnect drives. I heard DT4 might soon be able to emulate IDE drives, no longer about SCSI, which the curent version of SF that PoP uses probably won't be able to detect.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Prince of Persia Two Thrones and King Kong Runing Smoothly with Image muhammad PC Games 33 04-02-2006 14:11
Prince of Persia: The Two Thrones. TRAINER! NeHoMaR General Gaming 26 07-01-2006 07:35
Prince of Persia Warrior Within Grumpy PC Games - CD/DVD Conversions 0 08-12-2005 06:51
Having Problem Burning Jak 3 Kill Zone and Prince of persia please help mjohn15 PS2 Games 9 13-01-2005 09:51



All times are GMT -7. The time now is 16:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2000-2017, FileForums @ http://fileforums.com