Go Back   FileForums > Game Backup > PC Games > PC Games - CD/DVD Conversions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-04-2008, 19:02
FREEMAN100 FREEMAN100 is offline
CSS MilfHunter
 
Join Date: Aug 2004
Location: uk
Posts: 127
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 5 Posts
FREEMAN100 is on a distinguished road
Send a message via MSN to FREEMAN100
Assassins Creed [FULL Backup] (DVD9 to 2x DVD5)

[DVD 1 INSTRUCTIONS] SIZE = 3.89GIG

[1] COPY THE CONTENTS OF THE DVD9 TO A NEW FOLDER CALLED AC_DVD

[2] MOVE THE FOLLOWING FILES & PLACE SOMEWERE SAFE

Data4.CAB
Data5.CAB

[3] MAKE A NEW ISO FROM THE AC_DVD FOLDER USING THAT AS ITS VOLUME NAME

=================================<=====>========== =======================

[DVD 2 INSTRUCTIONS] SIZE = 2.63GIG

[1] NOW DELETE THE FOLLOWING FILES FROM THE AC_DVD FOLDER

Data2.CAB
Data3.CAB

[2] NOW PLACE THE FOLLOWING FILES BACK INTO THE AC_DVD FOLDER

Data4.CAB
Data5.CAB

[3] EDIT THE AUTORUN.INF TO LOOK LIKE WHAT IS BELOW

[autorun]
open=0
icon=autorun.ico

[4] MAKE A NEW ISO FROM THE AC_DVD FOLDER USING THAT AS ITS VOLUME NAME


=================================<=====>========== =======================

[EXTRA NOTES]

The game Can't be made to fit a single Dvd5 even removing all the Intro/Warning BIK's & extra languages still leaves the size of 5.75GIG

Shouts out to the big red tomato
__________________
Do Illiter8 People Get The Full Affect Of Alphabet Soup.

Last edited by FREEMAN100; 09-04-2008 at 04:05.
Reply With Quote
The Following 5 Users Say Thank You to FREEMAN100 For This Useful Post:
cukumurat54 (27-05-2014), jandson silva (26-12-2016), Simorq (03-03-2015), supernoro (19-12-2013), Tibi68 (31-12-2012)
Sponsored Links
  #2  
Old 09-04-2008, 13:09
hazap hazap is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Zagreb
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hazap is on a distinguished road
it works, tested...dvd1-dvd2-dvd1.

tnx to freeman100
Reply With Quote
  #3  
Old 20-04-2008, 10:11
ravd ravd is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: ???
Posts: 188
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 7 Posts
ravd is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by mktiger View Post
i have problem, my version (polish) has only 2 cab files
data1.cab has 1 458 kB data2.cab has 5 223 794 kB
how can i make data2.cab to 2 cab files??
contents of directory: http://uploaded.to/?id=tqgb8r
Download ISCab14.0.0.162 from mondragon's signature (direct link: iscab14.0.0.162_update.rar )

Extract to same folder with cab files, overwrite layout.bin and run dvd9to2xdvd5.bat. Now you have data2.cab which is 4gb and data3.cab with rest of the files.
Reply With Quote
  #4  
Old 21-04-2008, 01:13
mktiger mktiger is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: Poland
Posts: 17
Thanks: 1
Thanked 4 Times in 3 Posts
mktiger is on a distinguished road
it's workin tnx very much ravd
layout.bin is very strange after that, it contain names of files from vegas and assasin too
no errors when install - seqence - dvd1-dvd2-dvd1
label no matters
i tried this 2 days ago with oryginal layout.bin - it's my mistake
Reply With Quote
  #5  
Old 24-04-2008, 10:45
mondragon mondragon is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: pl
Posts: 373
Thanks: 0
Thanked 15 Times in 10 Posts
mondragon is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by 2x+1 View Post
i saw this: http://www.cd-2-dvd.com/modules.php?...iew&poemid=735
it posted by Prophet07

did anybody try this?
how is install seqence? does it finish on DVD2?
Prophet07 on cd-2-dvd = FREEMAN100 here
Reply With Quote
  #6  
Old 13-11-2008, 01:28
Wavenero Wavenero is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Australia
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Wavenero is on a distinguished road
Send a message via MSN to Wavenero


Does anyone know how to modify any of the files to make the installer ask for disc 2 and not the disc 3 it asks for??? I don't even have 3 discs. :S

Is there anyway of opening the installshield exe in the install sheild software to make the changes??

Thnx for your help. =)
Wavenero

Last edited by Wavenero; 13-11-2008 at 01:30.
Reply With Quote
  #7  
Old 13-11-2008, 01:57
mondragon mondragon is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: pl
Posts: 373
Thanks: 0
Thanked 15 Times in 10 Posts
mondragon is on a distinguished road
rebuild ishield cab into 4gb size and installer asks for disc2 not 3
Reply With Quote
  #8  
Old 13-11-2008, 02:37
Wavenero Wavenero is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Australia
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Wavenero is on a distinguished road
Send a message via MSN to Wavenero
Quote:
Originally Posted by mondragon View Post
rebuild ishield cab into 4gb size and installer asks for disc2 not 3
How do you mean by that?? sorry. do you mean to make the 3 data.cab files to one cab file using iscab and makecab??

thanks for all the help
Wavenero
Reply With Quote
  #9  
Old 13-11-2008, 02:41
ravd ravd is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: ???
Posts: 188
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 7 Posts
ravd is on a distinguished road
Just use iscab 14, makecab is for microsoft cabs. Do what i have written earlier

Quote:
Originally Posted by ravd View Post
Download ISCab14.0.0.162 from mondragon's signature (direct link: Attachment 557 )

Extract to same folder with cab files, overwrite layout.bin and run dvd9to2xdvd5.bat. Now you have data2.cab which is 4gb and data3.cab with rest of the files.
Reply With Quote
  #10  
Old 14-11-2008, 13:52
Wavenero Wavenero is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Australia
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Wavenero is on a distinguished road
Send a message via MSN to Wavenero
Thnx guys. That worked a treat. ^_^

All the best
Wavenero
Reply With Quote
  #11  
Old 20-11-2008, 15:30
marcelito marcelito is offline
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: Brasil
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
marcelito is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by FREEMAN100 View Post
[DVD 1 INSTRUCTIONS] SIZE = 3.89GIG
Thank you brother. 100% perfect.

Last edited by Grumpy; 02-02-2011 at 01:34. Reason: Please do NOT Quote entire post.
Reply With Quote
  #12  
Old 02-07-2009, 16:04
Kilopixel Kilopixel is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lea Monde
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Kilopixel is on a distinguished road
Using this method the installer asks for Disk 2 instead of 3, and there are no unnecessary duplicate files on the DVD's. You'll need about 6 gigs of free space.

1. Copy the content of the DVD9 to a new folder. This will be Disk 1. Call the folder whatever you want, I named it AC_DVD1.

2. Download iscab14 (here for example), and extract the files to the new folder. Overwrite layout.bin. Then run dvd9to2xdvd5.bat. Wait for it to finish, it takes a while.

3. Once it's done, delete the stuff you just extracted, except layout.bin. Delete the following files:
  • dvd9to2xdvd5.bat
  • dvd9to2xdvd5.txt
  • ISCAB.exe
  • ISTools.dll
  • make_list.bat
  • MediaBuild40.dll
Also delete:
  • data4.cab
  • data5.cab

4. Next, make a second folder. This will be Disk 2. Call it whatever you want, I named it AC_DVD2.

5. Then move data3.cab and the System folder from the first folder (AC_DVD1) to the second folder (AC_DVD2).

6. After that copy the Support folder from the first folder to the second folder.

7. In the Support folder in the first folder (AC_DVD1), delete the DirectX, License and Register folders.

8. In the Support folder in the second folder (AC_DVD2), delete the Manual and ReadMe folders.

9. Then copy autorun.ico and autorun.inffrom the first folder to the second folder. Open the copied autorun.inf in the second folder with notepad, and alter it to this:

[autorun]
open=0
icon=autorun.ico

10. Finally, add your own Crack folder to the first folder (AC_DVD1). Since the install sequence will end on Disk 1, this is the best folder to put your cracks and patches in.

The first folder's contents should look like this:


The contents of the second folder:


You can then burn the contents of the folders to DVD's, I use Nero for that. The volume labels don't matter, you can name the discs whatever you want. I named 'em AC_DVD1 and AC_DVD2.

Good luck and happy gaming.

Last edited by Kilopixel; 11-07-2009 at 12:51.
Reply With Quote
  #13  
Old 06-07-2009, 09:50
neobuddy89 neobuddy89 is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Location: India
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
neobuddy89 is on a distinguished road
Cool

Quote:
Originally Posted by Kilopixel View Post
Though freeman's method works, this one is better.

Works Awesome! Thanks man!

Last edited by Grumpy; 02-02-2011 at 01:36. Reason: Removed the HUGE quote - NO need to quote whole post!
Reply With Quote
  #14  
Old 18-04-2010, 02:28
cacaoso cacaoso is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: Singapore
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
cacaoso is on a distinguished road
Thumbs up Assassin's Creed dvd9 to 1xdvd5 [eng]

Quote:
Originally Posted by inlinestunter19 View Post
I extracted the following files from cabs with iscab:

File2="DataPC_Acre.forge"
File5="DataPC_Common.forge"
File6="DataPC_Damascus.forge"
File9="DataPC_Jerusalem.forge"
File10="DataPC_Kingdom.forge"
File13="DataPC_Masyaf.forge"

Then I copressed them with freearc and made a sfx archive with high compression, named Assassins_Creed_arc.exe

Then I replaced the following files with dummy files:
[sound_es]
File1="DataPC_StreamedSoundsspa.forge"

[sound_fr]
File1="DataPC_StreamedSoundsfre.forge"

[sound_it]
File1="DataPC_StreamedSoundsita.forge"

[data]
File2="DataPC_Acre.forge"
File5="DataPC_Common.forge"
File6="DataPC_Damascus.forge"
File9="DataPC_Jerusalem.forge"
File10="DataPC_Kingdom.forge"
File13="DataPC_Masyaf.forge"

[sound_de]
File1="DataPC_StreamedSoundsger.forge"

and the game should be around 4,10 GB

but there is a small thing...
after the setup installer finishes his job u need to run
Assassins_Creed_arc.exe and extract those files to game folder...
So if anyone can help me to put the archive to extract itself ... when the setup runs... like in this conversion
http://fileforums.com/showthread.php?t=88182&page=2
First I'd like to thank inlinestunter19 for the above idea. Took me some time to figure out how to do it for myself. I have attached a semi-auto procedure of the steps needed to do the above (which I have figured out how to do, I may be using a lot of wrong techniques for all I know so pls feel free to correct me of any errors)

Steps:
1) Extract dvd9 to a temp folder (eg. C:\ASSASSINS_CREED)

2) Extract attached RAR file to this folder (overwrite the layout.bin file)

3) Run "1-extract.bat" file to extract these files out:
DataPC_Acre.forge
DataPC_Common.forge
DataPC_Damascus.forge
DataPC_Jerusalem.forge
DataPC_Kingdom.forge
DataPC_Masyaf.forge
DataPC_StreamedSoundsfre.forge
DataPC_StreamedSoundsger.forge
DataPC_StreamedSoundsita.forge
DataPC_StreamedSoundsspa.forge


4) Now use FreeArc (I assume you know what and how to use it) to compress only these files:
DataPC_Acre.forge
DataPC_Common.forge
DataPC_Damascus.forge
DataPC_Jerusalem.forge
DataPC_Kingdom.forge
DataPC_Masyaf.forge

(Basically leave all the non-english "sounds" forge files out)
Using "Maximum (192mb decompression): -mx -ld=192m" setting, I made mine a self-extracting EXE just for convenience, you basically get a 1.93GB file (eg. ASSASSINS_CREED.exe)

5) Once this is completed, extract the "3-Extract_to_root_folder_(fakes).rar" to the root (C:\ASSASSINS_CREED) folder and overwrite all the 10 DataPC files. The fake files are just empty text files which you can create yourself and rename them to the same names as the 10 DataPC files.

6) Now to put the fake forge files into the data?.cab files and clean up after ourselves. Run "4-repack_cabs_and_cleanup.bat". This will suck everything back into the data?.cab files and overwrite the big forge files with the zero-length ones.
Pls note: You orginally have
Data1.cab (2.19MB)
Data2.cab (1.82GB)
Data3.cab (1.92GB)
Data4.cab (2.00GB)
Data5.cab (496MB)
After this you will end up with just:
Data1.cab (2.19MB)
Data2.cab (1.99GB)

I also modified the setup.ini file (out of paranoia) not sure if its absolutely necessary, but usually advisable.
Quote:
[Startup]
EnableLangDlg=N
...
CheckMD5=N
[Languages]
Default=0x0009
count=1
key0=0x0009
Done.
(addition) Btw, you can also safely get rid of the directx folder and its contents OPTIONALLY if you need to space to put something alongside your dvd5 (total 4.07GB) as the game never executes or copies it (just has it in the disc for you to use if you need it.) Other files and folders for non-english files & manuals only take up a total of 3MB so no big saving there. I just left them where they are.

(edit) Oh yeah one more thing, place the FreeArc compressed file ("ASSASSINS_CREED.exe" in my eg.) Some where on your dvd5 so you will remember to uncompress it to your Program Files folder later. I could not make the file execute by itself after the installation was done though. The only file it runs after the installation is the "RegistrationReminder.exe" (which is copied to your Program Files folder FIRST then executed) - so if you rename your "ASSASSINS_CREED.exe" to "RegistrationReminder.exe" and replace it in your dvd5, the game will copy the WHOLE 1.99GB file onto your Program Files folder first then.....display some info msg about FreeArc blah blah and NOT give you an option to extract the files So that idea seems to FAIL-FAIL-FAIL. I think the main idea is to reduce the required space during installation (this method would increase that by 2GB but in the end it doesn't even prompt you with "Where would you like to extract this hughjazz file which took 10mins to copy into your hdd in the first place?"

I'm pretty sure the above is NOT the way to do it. Usually I see some INNO setup file impostering a "vcredist.exe" file or something which then prompts for the path where to install the ARC file to. Can someone point me to the best guide to set these setup files up so I can at least *appear* less noob

Or is there a way to edit the installation procedure to include your ARC file extraction. Assuming its a game that just installs itself and does not run another exe file after that?

Interested to learn how to convert like a pro. Just out of interest btw, not making it a career! Feel like digging up all my precious collector's editions and dvd5ing them before letting my bro touch them (which usually come back scratched or not at all!)
So any tips are most welcome!
-----------
Now my turn to ask questions! (since when I started I had no idea what I was doing!?)

Q1) I had to use the Editlayout to change the layout.bin file for the repacking to take (otherwise I keep getting the "Media too small to fit data2.cab in disk1...etc error msg). Now the current layout.bin in the attachment I set it to 4GB (the max setting) seeing how the data2.cab file came up to be 1.99GB, does that mean I could have just used the 2GB setting? or is it a universal practice to just set it to the highest setting just in case?

Q2) By my observation the repacking *seems* to be restricted to creating one data1.cab file and only another data2.cab file? The data1.cab file's size didn't change and the whole lot of files had to be absorbed by the data2.cab? Is this the only technique? or are there better ways of splitting them into data3,data4,data5.cabs etc?

Q3) I also used iscab_14.0.0.162 (seems to be a popular version used by mondragon in several of his conversions, so I figured, "can't go wrong there") Now there is iscab_15.0.0.498 version out there, can I just use the latest version out there? Or do I need follow what the games use to pack their original files?

Okay other than Q1 to Q3, I am pretty sure I did everything else correctly. So I guess its safe for ppl to use my attachment.

Thanks again inlinestunter19! One backup DVD-R saved for the environment!
p.s. I think using plastic is more harmful than paper, right?
Attached Files
File Type: rar AC1xDVD5eng.rar (440.3 KB, 143 views)

Last edited by cacaoso; 18-04-2010 at 03:06. Reason: attachment missing
Reply With Quote
  #15  
Old 01-05-2010, 04:07
adi007 adi007 is offline
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Poland
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
adi007 is on a distinguished road
Kilopixel method works for me. Thanks.

Last edited by adi007; 29-07-2010 at 15:59.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Race Driver Grid [FULL Backup] (DVD9 to 2x DVD5) FREEMAN100 PC Games - CD/DVD Conversions 34 15-12-2014 21:47
Turok [FULL Backup] (2x DVD9 To 3x DVD5) FREEMAN100 PC Games - CD/DVD Conversions 11 29-05-2009 14:39



All times are GMT -7. The time now is 17:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2000-2017, FileForums @ http://fileforums.com